با توجه به برقراری پرواز مستقیم شیراز به باکو – آذربایجان و شروع تورهای باکو – آذربایجان از شیراز و چارتر پرواز باکو توسط گروه گردشگران
۸ پیشنهاد در سفر به باکو را تقدیم حضور می نماییم .
در سواحل دریای خزر شهری کوچک و در عین حال پر جنب و جوش به نام باکو قرار دارد. آمیختگی بی عیب و نقص ملتی نو ظهور با دوران کهن که به هزاران سال پیش باز میگردد. این شهر شاهد تاریخ مهاجرت مردم بوده است، مردمانی از قبایل ترک، مسلمانان شیعه با اصالت فارس و روسها که همگی در ساخت این شهر عجیب و شگفت انگیز دست داشته ند. جمهوری آذربایجان همچنین “سرزمین آتش” نامیده میشود که ممکن است با توجه به ذخایر بزرگ نفت باشد و یا به دلیل انرژی و ذکاوت مردم این کشور که باکو را به یک مرکز تجاری مهم در جاده ابریشم، گذرگاه تجاری اروپا به چین، تبدیل کرده است. امروزه، باکو یک گوهر و مثالی از خوب زندگی کردن در منطقه است و رتبه ی هشتم در جهان به دلیل تفریحات شبانه حیرت آور را داراست. باکو به بازدید کنندگان خود معماری شگفت انگیز، هتلهای عالی، رستورانهای باور نکردنی، سرگرمیهای متنوع، تاریخ باستان، طبیعت و جاذبه هایی بیشتر را ارائه میدهد.
کاخ شروانشاه – “یک میراث جهانی یونسکو”، این کاخ از قدیمی ترین سمبلهای باکو و بزرگترین بنای تاریخی از شاخه معماری شیروان-آبشرون در جمهوری آذربایجان است. در شهر قدیمی قرار گرفته و در قرن پانزدهم ساخته شده است.
موزه فرش – موزه فرش آذربایجان یک نهاد منحصر به فرد است که یکی از غنی ترین مجموعههای فرش آذربایجان در جهان را نگهداری میکند. علاوه بر فرشهای قدیمی و آثار هنری کاربردی، این موزه همچنین نمایشگاه آثار تولید شده توسط بافندگان و صنعتگران مدرن است.
مسجد بی بی هیبت – واقع در خلیج باکو، مسجد بی بی هیبت یک مسجد تاریخی در شهر باکو است. این بنا یکی از مهم ترین بناهای تاریخی معماری اسلامی، معماری میراثی و موجب غنی سازی فرهنگ و تاریخ آذربایجان است. ساختار موجود، ساخته شده در دهه ۱۹۹۰، بازسازی مجدد بنایی با همین نام است که در قرن سیزدهم توسط شروانشاه فرخزاد دوم! ساخته شده است، که به طور کامل توسط بلشویکها در سال ۱۹۳۶ نابود شده بود.
برجهای شعله – در قلب مرکز شهر پر جنب و جوش باکو، برجهای شعله بلندترین آسمان خراش در باکو با ارتفاع ۱۹۰ متر است. در اسکلهای در مرکز شهر باکو و یا در شهر قدیمی ایستادهاید و برجها را در فاصلهای نه چندان دور در حالی که قد برافراشتهاند میبینید، سه برج مخروطی شکل که به ترتیب بالا میروند و یک آتش سوزی گسترده را به تصویر میکشند. هتل فیرمونت باکو، هتلی فوقالعاده و برنده جایزه، در درون یکی از سه برج شعله قرار دارد.
مرکز حیدر علی اف – به عنوان بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق، شهرسازی و معماری باکو به شدت تحت تاثیر برنامه ریزی آن دوران قرار دارد. از زمان استقلال این کشور در سال ۱۹۹۱، جمهوری آذربایجان به منظور نوسازی و توسعه زیرساختها و معماری باکو، مجزا از میراث اصولی مدرنیسم شوروی سرمایه گذاریهای زیادی را انجام داده است. مرکز حیدر علی اف ساختمانی پیچیده است که توسط معمار عراقی- انگلیسی به نام زاها حدید طراحی شده است و به دلیل معماری متمایز و سبک سیال و منحنی که در آن از زاویه های تیز اجتناب شده از آثار برجسته به شمار می آید.
آثشکده زرتشتیان (آتشگاه)– معبد آتش “آتشگاه” در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد. این معبد از سال ۱۹۷۵ موزه بوده و آتش از چهار گوشهی آن بیرون میآمده است. این آتشکدهی شگفت انگیز، محلی برای قربانی به شمار میآمده که در بالای یک دریچهی گاز طبیعی تاسیس شده است. مارکو پولو میدانهای نفتی شبه جزیرهی آبشرون در حدود ۸۰۰ سال پیش را اینگونه توصیف کرده است: “در نزدیکی مرز گرجستان، چشمهای وجود دارد که از آن نهری از نفت جاری است، به میزانی که صد کشتی همزمان بارگیری میکنند. این نفت برای خوردن مناسب نیست، بلکه برای سوزاندن و به عنوان مرهم برای مردان و شتر مبتلا به خارش و یا زخم کاربرد دارد. مردم از راه دور به بهانهی این نفت میآیند و در همسایگی آن هیچ نفت دیگری به غیر از این نمیسوزد.”
پارک ملی قوبوستان – پارک ملی قوبوستان با عنوان رسمی چشمانداز هنری سنگی قوبوستان یک میراث جهانی یونسکو به شمار میآید. مسیر پارک سفری یک روزه و آسان از باکو به ۶۴ کیلومتری جنوب غربی این شهر است. این اثر طبیعی از تخته سنگ و سازههای سنگی تشکیل شده و غارهای بسیار و سایبانهایی که زمانی توسط انسان های ماقبل تاریخ اشغال شده بود را شکل داده است.
برج دوشیزه– باشکوه ترین و مرموزترین بنای باکو برج دوشیزه است، که به زبان محلی گیزگالاسی نامیده میشود و در بخش جنوب شرقی قلعه ایچری شهر قد برافراشته است. این برج در قرن دوازدهم به عنوان بخشی از دیوارهی شهر ساخته شده است. این ساختمان منحصر به فرد در معماری آذربایجان هیچ نظیری در مشرق زمین ندارد. منشا برج مبهم است، هیچ کس نمی داند برج توسط چه کسی و یا به چه منظوری ساخته شده است. هیچ سند مکتوبی وجود ندارد که روش ساخت و کاربرد اصلی برج در آن ثبت شده باشد. به محض رسیدن به نوک برج، از منظره وسیع باکو و زیباییهای آن شگفت زده خواهید شد .